LISTA ALERGENI
Anexa 1 — Lista cuprinzând ingredientele prevăzute la art. 7 alin. (62) și (11) - (14)
- Cereale care conțin gluten (grâu, secară, orz, ovăz, grâu spelt, grâu mare sau hibrizi ai acestora) și produse derivate, exceptând:
- siropurile de glucoză obținute din grâu, inclusiv dextroză*;
- maltodextrinele obținute din grâu*;
- siropurile de glucoză obținute din orz;
- cerealele folosite la producerea de distilate sau alcool etilic de origine agricolă pentru băuturi spirtoase.
- Crustacee și produse derivate
- Ouă și produse derivate
- Pește și produse derivate, exceptând:
- gelatina de pește folosită ca suport pentru preparatele de vitamine sau carotenoide;
- gelatina de pește sau ihtiocolul folosit la limpezirea berii sau a vinului.
- Arahide și produse derivate
- Soia și produse derivate, exceptând:
- uleiul și grăsimile de soia, complet rafinate*;
- amestecul natural de tocoferoli (E306), acetatul/succinatul de tocoferol D-alfa natural, obținuți din soia;
- fitosteroli și esteri de fitosterol din soia;
- esterul de stanol vegetal produs din steroli din soia.
- Lapte și produse derivate (inclusiv lactoză), exceptând:
- zerul folosit la producerea de distilate pentru băuturi spirtoase;
- lactitolul.
- Fructe cu coajă lemnoasă: migdale, alune de pădure, nuci, anacarde, nuci Pecan, nuci de Brazilia, fistic, nuci de macadamia/Queensland, exceptând cele folosite la distilate alcoolice.
- Țelină și produse derivate
- Muștar și produse derivate
- Semințe de susan și produse derivate
- Dioxid de sulf și sulfiti în concentrații >10 mg/kg sau 10 mg/l (exprimate în SO2)
- Lupin și produse derivate
- Moluste și produse derivate
*Ingrediente care sunt considerate nealergenice conform legislației europene în condiții specifice.