LISTA ALERGENI

Anexa 1 — Lista cuprinzând ingredientele prevăzute la art. 7 alin. (62) și (11) - (14)

  1. Cereale care conțin gluten (grâu, secară, orz, ovăz, grâu spelt, grâu mare sau hibrizi ai acestora) și produse derivate, exceptând:
    • siropurile de glucoză obținute din grâu, inclusiv dextroză*;
    • maltodextrinele obținute din grâu*;
    • siropurile de glucoză obținute din orz;
    • cerealele folosite la producerea de distilate sau alcool etilic de origine agricolă pentru băuturi spirtoase.
  2. Crustacee și produse derivate
  3. Ouă și produse derivate
  4. Pește și produse derivate, exceptând:
    • gelatina de pește folosită ca suport pentru preparatele de vitamine sau carotenoide;
    • gelatina de pește sau ihtiocolul folosit la limpezirea berii sau a vinului.
  5. Arahide și produse derivate
  6. Soia și produse derivate, exceptând:
    • uleiul și grăsimile de soia, complet rafinate*;
    • amestecul natural de tocoferoli (E306), acetatul/succinatul de tocoferol D-alfa natural, obținuți din soia;
    • fitosteroli și esteri de fitosterol din soia;
    • esterul de stanol vegetal produs din steroli din soia.
  7. Lapte și produse derivate (inclusiv lactoză), exceptând:
    • zerul folosit la producerea de distilate pentru băuturi spirtoase;
    • lactitolul.
  8. Fructe cu coajă lemnoasă: migdale, alune de pădure, nuci, anacarde, nuci Pecan, nuci de Brazilia, fistic, nuci de macadamia/Queensland, exceptând cele folosite la distilate alcoolice.
  9. Țelină și produse derivate
  10. Muștar și produse derivate
  11. Semințe de susan și produse derivate
  12. Dioxid de sulf și sulfiti în concentrații >10 mg/kg sau 10 mg/l (exprimate în SO2)
  13. Lupin și produse derivate
  14. Moluste și produse derivate

*Ingrediente care sunt considerate nealergenice conform legislației europene în condiții specifice.